NM i Polesport 2023

Helgen 23-24.september ble årets NM i Pole (sport & artistisk) avholdt på Lillestrøm Kultursenter.

I pole konkurreres det i flere ulike kategorier, både aldersbasert og basert på erfarings- og funksjonsnivå. Det benyttes to fire meter høye stenger, en statisk og en “spin”-pole som brukes til de forskjellige rotasjonstricksene.

På lørdagen stilte et tyvetalls utøvere opp for å konkurrere om å bli landets beste utøver innen artistisk pole. Dette er en gren som vektlegger det artistiske aspektet i sporten, og utøverne forteller en historie ved hjelp av lys, musikk, kostymer, koreografi og akrobatiske manøvre på og under stanga. Selv om det tekniske ikke er like fremtredende i denne grenen var det som vanlig høyt nivå på mange av deltakerne i de forskjellige kategoriene, og det ble også konkurrert i doubles.

I eliteklassen for kvinner ble det en svært spennende og jevn konkurranse, hvor Kinga Szostak tilslutt hårfint stakk av med seieren kun 0,5 poeng foran Lise Eide Risanger. Tredjeplassen gikk til Rebekka Stuve som endte opp 0,75 poeng bak Risanger.

Norgesmester i eliteklassen for kvinner (artistisk) – Kinga Szostak (Foto: idrettsbilder.no)

Søndag morgen var det så klart for sports-kategorien. Her er fokuset rettet mot de mer tekniske aspektene innen sporten, og utøverne utfører mer avanserte tricks uten like stort fokus på det estetiske og historiefortelling.

Eliteklassen for kvinner ble i år vunnet av Aleksandra Bratek, som slo Kine Lindahl med drøyt 13 poeng. På tredjeplass kom Kirsten Rønningen ytterligere 4,1 poeng bak.

Norgesmester i eliteklassen for kvinner (sport) – Aleksandra Bratek (foto: idrettsbilder.no)

 

 

Årets NM markerte forøvrig femte gang idrettsbilder.no har jobbet med Norges Pole & Aerial Forbund og levert bilder til deltakerne i NM.

Trenger du bilder fra ditt idrettsarrangement, ta kontakt på foto@idrettsbilder.no

Flere bilder fra NM kan sees her, samt på våre Instagram– og Facebooksider.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *