Aerial Dreams – Spektakulært poleshow i Lillestrøm

Aerial Dreams – Katarzyna Dusik utfører en “Superman”

 

Aerial Dreams er et nytt showarrangement som gir noen av landets beste utøvere innen grenene pole og hoop muligheten til å vise seg frem for publikum.

 

Et par hundre publikummere i salen på Lillestrøm Kultursenter fikk 7.nov 2021 se nærmere tretti utøvere på scenen i løpet av showet, både single- og double hoop (tenk
«luftakrobatikk i elevert rockering»), single- og double pole (dvs akrobatikk og tricks utført på stang), samt et par andre shownumre med flere deltakere på scenen.

Flere av deltakerne er i norgestoppen, men arrangørene ønsket et showcase med et bredt spekter av utøvere, så det var også en egen amatør-klasse for de mindre rutinerte. Kveldens vinnere ble stemt frem av publikum i salen.

Aerial Dreams – Joy Michon i hoop

 

Vi tok en liten prat med Mai Phan, styreleder i Norges Pole Sport Forbund før showet startet. Hun har vært styreleder i forbundet siden 2018, og gleder seg til å vise de fremmøtte i salen noe av det beste landet har å by på innen pole og hoop.

Forbundet ble opprettet i 2015, og Phan anslår at det er rundt 1000- 1500 som driver med sporten på landsbasis, fordelt på et tyvetalls klubber rundt om i landet. Av disse igjen har ca 100 status som aktive utøvere, dvs at de konkurrerer i NM og andre konkurranser.

NM i polesport ble sist avholdt i Trondheim, mens årets utgave ble avholdt digitalt pga Covid-19. Forbundet planlegger å arrangere nesteNM i mai 2022, i samme lokaler som helgens arrangement ble avholdt.

Aerial Dreams – Therese Moen vant bronse i parapole i oktober

Selv om disse idrettene er relativt små her til lands, så har flere norske utøvere gjort seg bemerket internasjonalt. Therese Moen (48) har diagnosen MS og har opparbeidet seg flere topplasseringer
internasjonalt, og fikk nå senest i oktober bronse i para-klassen i polesport VM.

Hun har trent pole i 6 år, og synes at treningen er bra for kropp og sjel, men skulle gjerne sett at det var flere med funksjonsnedsettelser somdrev med sporten her til lands.

Både Moen og styreleder Phan påpeker at pole egner seg svært godt for utøvere med fysiske handicap eller andre kroppslige utfordringer, og de jobber for at flere i denne gruppen skal få opp øynene for sporten. Moen har ikke tenkt å gi seg på topp, og hun satser frisk mot 2022 sesongen:

— Jeg tar et år til, sier Moen med et smil.

Skal man nå toppen i denne fysisk krevende idretten, kreves dedikasjon, styrke, fleksibilitet og kondisjon, og utøverne må trene hardt og dedikert over flere år. Selv om sporten har mange likhetstrekk med turn, påpeker styreleder Phan at de færreste som begynner med pole har en slik bakgrunn.

De fleste begynner fordi det er gøy, og man trener hele kroppen. Som flere av utøverne påpeker, så får mange «pole addiction» når man har svingt seg rundt stanga en stund og får dreisen på de komplekse tricksene.

Forbundet jobber også med å få sporten inn i det olympiske programmet, og om noen år får vi kanskje se verdens beste poleutøvere innta OL.

Publikumsfavorittene denne kvelden ble forøvrig Madeleine Barin i single-klassen, og doubles duoen Diana Nodland og Mai Nguyen. Vi gratulerer!

 

Alle foto: Willy Larsen – idrettsbilder.no

Aerial Dreams – Kinga Szostak viser her et av de vanskeligste tricksene, “Crossbow”
Aerial Dreams – Diana Nodland & Mai Nguyen vant kveldens doubles klasse
Aerial Dreams – Lara Gul & Frida Sand i doubles hoop
Aerial Dreams – Madeleine Barin vant singles-klassen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *